Αντλίες Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή η οποία χρησιμοποιεί το περιβάλλον για να θερμάνει η να ψύξει ένα χώρο. Η αντλία θερμότητας το χειμώνα αφαιρεί (αντλεί) θερμότητα από το περιβάλλον και την διοχετεύει στο εσωτερικό της κατοικίας προκειμένου να αυξήσει τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου και αντίθετα το καλοκαίρι αφαιρεί (αντλεί) θερμότητα από το εσωτερικό της κατοικίας και την αποβάλλει στο περιβάλλον. Καθώς ο εσωτερικός χώρος χάνει τη θερμότητά του αρχίζει το περιβάλλον να γίνεται πιο ψυχρό. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας απαιτείται μόνο στο στάδιο της άντλησης θερμότητας και ο χρήστης πληρώνει μόνο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την άντληση. Tο ηλεκτρικό ρεύμα δηλαδή δεν χρησιμοποιείται ως πηγή για τη δημιουργία θέρμανσης η ψύξης και για αυτό η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ μικρή σε σχέση με το αποτέλεσμα που παίρνουμε σε ψύξη η θέρμανση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

  • Έχουν πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης και ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε 70% σε σχέση με το πετρέλαιο και 40% με το φυσικό αέριο.
  • Έχουν πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα καύσης (λέβητας, καυστήρας πετρελαίου) και θεωρούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας γίνεται ευκολά και οικονομικά
  • Ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου
  • Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος η εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων, ούτε ειδικός χώρος τοποθέτησης καθώς μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι
  • Δεν απαιτούνται συνθέτες και ακριβές διαδικασίες συντήρησης
  • Φιλική προς το περιβάλλον. Δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια
  • Δοκιμασμένες σε χώρες με ακραίες καιρικές συνθήκες κρύου

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6973069277 για μια δωρεάν μελέτη εγκατάστασης αντλίας θερμότητας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
 

Αντλίες Θερμότητας